Streama böcker online

Vi rekommenderar


Ljudböcker

Storytel ljudböcker Sverige

(Prova gratis i 14 dagar)

Med tablets och smartphones som en del av dagens mest använda elektronik har digitala böcker blivit riktigt populära. Det är inte bara e-böcker som under flera år ökat i popularitet, utan också ljudböcker. Eftersom båda är lätta att ta med sig är det enkelt att läsa och lyssna på resande fot. Detta har lett till att allt fler streamingtjänster erbjuder prenumeration på streaming av e-böcker och ljudböcker. Vi har utvärderat dem alla.

Storytel

Storytel böcker online

Betyg: 5 av 5

Storytel påminner mycket om Mofibo och har därför fått samma karaktär. Det finns ingen större skillnad på Mofibo och Storytel, de har många funktioner som liknar varandra. Den största skillnaden är dock att Storytel från början marknadsfört sig genom sitt breda utbud av ljudböcker .

Med Storytel kan du ta med dig dina favoritböcker överallt, på din smartphone, surfplatta och dator – offline och online. Du får också förslag på böcker baserat på vad du tidigare har läst och möjlighet att välja från Skandinaviens största bibliotek av ljudböcker .

Pris: 169 kr per månad

Prova 14 dagar gratis

BookBeat

bookbeat-sverige-review

Betyg: 5 av 5

BookBeat är en svensk bokstreamingtjänst som på många sätt liknar de två andra tjänsterna Storytel och Mofibo. Du betalar en viss summa per månad och sedan kan du som du själv vill fritt streama ljudböcker och e-böcker.

Med tusentals ljud- och e-böcker i alla kategorier (från fantasy till romantik) är urvalet mycket bra. Liksom med Mofibo och Storytel kan man även streama ljud- och e-böcker via deras app och du kan prova det gratis i 14 dagar.

Pris: 169 kr per månad

Prova 14 dagar gratis

Mofibo

Mofibo böcker online

Betyg: 5 av 5

Mofibo var en av de första tjänsterna att erbjuda e-böcker och ljudböcker på abonnemang. Deras urval av e-böcker och ljudböcker inkluderar fler än 31 000 stycken som kan läsas online och offline på mobil, surfplatta och dator.

De erbjuder en mängd funktioner som ger dig en mycket bra, övergripande upplevelse. Du får bokförslag baserat på den genre du gillar samt böcker du läser eller lyssnar på. Dessutom kan du betygsätta och recensera de böcker du läst samt även läsa andras betyg och recensioner.

Pris: 169 kr per månad

Prova 14 dagar gratis

Riidr

Riidr böcker på nätet

Betyg: 3 av 5

Detta är en speciell streamingtjänst. Sättet denna tjänst fungerar på skiljer sig mycket från de ovanstående. För det första kan du köpa e-böcker och lägga dem i molnet på ditt Riidrkonto. Dessutom kan du också gå med i Riidrklubben och få tillgång till 8 utvalda böcker varje månad.

Riidr är mycket mindre flexibel än de andra tjänsterna och du får inte lika mycket för pengarna. Det finns dock säkert många som värdesätter Riidr och det därför den finns med på listan. Riidr får tre av fem i betyg.

Pris: 39 kr per månad

Läs mer