Streama böcker online

Vi rekommenderar


Med tablets och smartphones som en del av dagens mest använda elektronik har digitala böcker blivit riktigt populära. Det är inte bara e-böcker som under flera år ökat i popularitet, utan också ljudböcker. Eftersom båda är lätta att ta med sig är det enkelt att läsa och lyssna på resande fot. Detta har lett till att allt fler streamingtjänster erbjuder prenumeration på streaming av e-böcker och ljudböcker. Vi har utvärderat dem alla.

Nextory

Nextory featured logga nyt

Betyg: 5 av 5

Nextory är en svensk bokstreamingtjänst som, till skillnad från BookBeat eller Storytel, bara kan användas av svenska medborgare. Tjänsten fungerar precis som deras konkurrenternas tjänster gör. Dvs att du betalar en fast summa varje månad vilket ger dig tillgång till alla deras ljud- och e-böcker.

Nextory erbjuder dig 3 olika abonnemang där Storytel och BookBeat bara erbjuder 1. Utöver deras standardabonnemang så erbjuder de också ett billigare abonnemang med begränsat urval samt ett dyrare familjeabonnemang där upp till 4 personer kan streama samtidigt.

Pris: 139-279 kr per månad

Prova 14 dagar gratis

BookBeat

bookbeat-sverige-review

Betyg: 5 av 5

BookBeat är en svensk bokstreamingtjänst som på många sätt liknar de två andra tjänsterna Storytel och Nextory. Du betalar en viss summa per månad och sedan kan du som du själv vill fritt streama ljudböcker och e-böcker.

Med tusentals ljud- och e-böcker i alla kategorier (från fantasy till romantik) är urvalet mycket bra. Liksom med Nextory och Storytel kan man även streama ljud- och e-böcker via deras app och du kan prova det gratis i 14 dagar.

Pris: 149 kr per månad

Prova 14 dagar gratis

Storytel

Storytel böcker online

Betyg: 5 av 5

Storytel påminner mycket om BookBeat og Nextory och har därför fått samma karaktär. Det finns ingen större skillnad på Storytel och BookBeat/Nextory, de har många funktioner som liknar varandra. Den största skillnaden är dock att Storytel från början marknadsfört sig genom sitt breda utbud av ljudböcker .

Med Storytel kan du ta med dig dina favoritböcker överallt, på din smartphone, surfplatta och dator – offline och online. Du får också förslag på böcker baserat på vad du tidigare har läst och möjlighet att välja från Skandinaviens största bibliotek av ljudböcker .

Pris: 169 kr per månad

Prova 14 dagar gratis

Audiobooks

Audiobooks

Betyg: 4 av 5

Audiobooks är en internationell ljudbokstjänst. Här hittar du ett enormt stort utbud av ljudböcker (till ännu lägre pris än Nextory, Bookbeat och Storytel). Dock har de endast ljudböcker (d.v.s. inga e-böcker) och merparten av ljudböckerna är på engelska.

Därutöver fungerar abonnemanget som så att du ska välja en valfri ljudbok i månaden. I gengäld är ljudboken din för evigt. Du kan dock prova Audiobooks gratis i 30 dagar. D.v.s. att du kan få den första ljudboken helt gratis.

Pris: 130-140 kr per månad

Prova 30 dagar gratis